CODİNG@SCHOOL FİNLANDİYA

Coding@School Projesi kapsamında okulumuz Finlandiya' ya gitti.

27.03.2022 204

Coding@School Projesi Türkiye ortağı Yahyalar Durali Bezci İlkokulu 20-26 Mart 2022 tarihleri arasında yapılan Finalandiya hareketliliğine katıldı. Proje kapsamındaki 3 hareketlilik Finlandiya'nın Pori şehrinde yapıldı. Okulumuzdan 4 öğretmen ve 8 öğrenciyle yapılan hareketlilikte LDR, python ve tinkercat programlarıyla "hayalindeki evi tasarla" atölyelerine katılım sağlandı. Ev sahibi olan okul Finlandiya eğitim sistemi hakkındaki proje ortaklarının fikir edinmesi için okul turu ile başlayan program veda yemeğiyle sona erdi. Son yıllarda ön eğitim atılımları ile dikkat çeken Finlandiya eğitim sistemini öğretmenlerimiz inceleme fırsatı yakaldı. Okul müdürü Murat Ayvaz hareketlilik hakkında " Öğrenci ve öğretmenlerimiz proje konumuz olan kodlama çalışmalarına katılmış olsa da aynı zamanda Finlandiya eğitim sisteminden bir okulda bir haftalık sürecinde ilkokul sınıflarının normal akışına katılıarak ders gözlemi yapma şansı da yakalamış oldu. Böylelikle okulumuzu etkileyecek vizyon planlamalarına katkı sunacak deneyimler elde ettik. 9-10 yaşlarındaki ilkokul öğrencilerimiz de fqrklı bir ülkenin kültürünü tanıma imkanı bulurken dil öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu farketti. Okulumuzdan katılım sağlayan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederim" dedi.

27-03-202227-03-202227-03-202227-03-202227-03-2022