Eat Well - Move More - Do Better Projesiyle Portekiz Hareketliliği

Eat Well - Move More - Do Better Projesiyle Portekiz Hareketliliği

Yahyalar Durali Bezci  İlkokulu'nun "Eat Well - Move More - Do Better" adlı Erasmus+ projesi kapsamında 3 öğrenci, 2 öğretmen ve 1 idareci ile Portekiz hareketliliği gerçekleştirildi.  

30.12.2021 2571

 

AB Erasmus+ Programı Stratejik Okul Ortaklıkları (KA229) alanında Portekiz, Polonya, Yunanistan, Litvanya ortaklı projenin ikinci hareketliliği 18-22 Ekim 2021 tarihlerinde Portekiz'in Santerem  şehrinde gerçekleştirildi. Proje kapsamında eğlenceli oyunlar, sergiler, okul ziyaretleri ile öğrencilerin sportif faaliyetlere ve sağlıklı beslenme konusunda ilgi ve motivasyonları artmış oldu. Aynı zamanda proje süresince öğrenciler uluslararası boyutta kültürlerarası etkileşim ve farkındalık kazanıp, Avrupa Birliği'nin çok dilli ve çok kültürlü yapısı hakkında fikir sahibi oldular.  Etkinliklere etkin bir şekilde katılan okulumuz müdürü Murat AYVAZ ''Okulumuz adına büyük önem verdiğimiz Uluslararası Projeler kapsamında okulumuzda yürütülen Erasmus+ projemiz; ülkemizi, ilimizi ve okulumuzu yurtiçi ve yurtdışında temsil ederek tanıtımlarına katkı sağlayacaktır. Projede emeği geçen İngilizce Öğretmeni Aysel ÇETİN ve sınıf öğretmeni Gönül SEZER'e teşekkür eder, başarılar dilerim.'' diyerek düşüncelerini dile getirdi. Portekiz'de gerçekleştirilen projenin hareketliliğine Polonya, Litvanya, Yunanistan, Türkiye ve Portekiz'den katılan öğrenciler proje aktivitelerini yaparken birlikte zaman geçirme şansı da yakaladılar. 5 farklı ülkeden yeni arkadaşlar edindiler, yabancı dil yeteneklerini geliştirdiler ve farklı kültürleri tanıma fırsatı buldular. 4 ülkeden 32 öğretmen ve öğrenciye okulun, ilin ve bölgenin tanıtımları yapıldı ve yöresel lezzetler ikram edildi.

 

Portekiz'in tarihi ve turistik alanlarını da gezen öğretmenler, karşılıklı çeşitli hediye takdimleri ile eğitim gezisinden güzel hatıralarla ayrıldılar.

 

Bu projeye katılan öğretmenler tarafından öğrencilere, eğitim çalışanlarına, okul idarecilerine, velilere sunum yapılarak  bilgilendirme  toplantıları yapıldı.

30-12-202130-12-202130-12-202130-12-2021

30-12-2021